THE CALAND - 48 luxueuze appartementen en studio’s in het Scheepvaartkwartier.
Sluit

Westzeedijk 104 D
3016 AH Rotterdam
Verkocht onder voorbehoud

€ 495.000,- k.k.
Bouwjaar:
Woonoppervlak:
Perceeloppervlak:
Kamers:
Slaapkamers:
Energielabel:
1888
89 m2
n.v.t.
5
3
D
Plan een bezichtiging in

Een buitengewoon fraai en geheel gerenoveerd klassiek drie/vier kamer loftappartement met zonnig terras op het zuiden. Het appartement is gelegen op de derde en zolderverdieping van een rijk gedecoreerd monumentaal herenhuis in schitterende neorenaissance stijl, gelegen aan het monumentale park Schoonoord in het Scheepvaartkwartier. Het Rijksmonument waarvan dit appartement deel uitmaakt is onderdeel van o.m. de Patriciërspanden gelegen aan het Koningin Emmaplein van de hand van architect J.C. van Wijk. Bovendien is tijdens de renovatie gekozen voor gasloos wonen en is het geheel voorzien van elektrische verwarming.

De omgeving is misschien wel een van de mooiste, groenste en bovenal gezelligste buurten van Rotterdam centrum.
Overal in het Scheepvaartkwartier zie je in verschillende vormen, maten en stijlen wat er uit de opbrengsten van de zeehandel is voortgekomen. De imposante, 19e-eeuwse paleizen van havenbaronnen, handelaars en bankiers aan de Parklaan zijn als toegangspoort tot het park dat op z’n droog-Rotterdams gewoon ‘Het Park’ wordt genoemd, met zijn beroemde Euromast als eenzame piek. In de historische Veerhaven wiegen masten van kleine scheepjes en grote schuiten idyllisch op het Maaswater. De Zalmhaventoren die het hoogste puntje van Nederland vormt. De bescheiden maar prachtige sociëteit De Maas en het diep verborgen Westelijk Handelsterrein met zijn glazen arcade. Het Wereldmuseum dat de culturele schatten van eeuwen aan handel herbergt. Terwijl tussen al deze grandeur en het groen diverse restaurants, bars, antiquariaten en speciaalzaken je subtiel toefluisteren. In één woord: uniek!

Indeling

Tussenverdieping
Multifunctionele kamer met pantry en toegang tot een terras op het zuiden met uitzicht over park Schoonoord.

Derde verdieping
Overloop, meterkast, entree, hal, toilet met wandcloset en fontein, badkamer met stoomdouche, wastafel en wasmachine aansluiting, gang, woonkamer met hoge nok, tussenslaapkamer, achterslaapkamer met splitlevel en trap naar een (slaap)vide met toegang tot de bergzolder met cv-opstelling.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1888
– Rijksmonument
– Energielabel D
– Woonoppervlakte 89 m²
– Eigen grond
– (Fietsen)berging in de achtertuin
– Videofooninstallatie
– Elektrische CV ketel en boiler
– Oplevering in overleg

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis.

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel via email

Geïnteresseerd?

Plan een bezichtiging in

Vergelijkbare huizen in de buurt

Curated. Maak per wijk kennis met een overzicht van fijne adressen voor optimale vrijetijdsbesteding voor levensgenieters.

Curated per wijk

Wij staan voor een snel verkoop, aankoop- en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

Wij staan voor een snel verkoop-, aankoop-, en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

010 422 3000 Terug naar boven