THE CALAND - 48 luxueuze appartementen en studio’s in het Scheepvaartkwartier.
Sluit

Westerstraat 48
3016 DJ Rotterdam

€ 2.200.000,- k.k.
Bouwjaar:
Woonoppervlak:
Perceeloppervlak:
Kamers:
Slaapkamers:
Energielabel:
1878
402 m2
14 m2
10
6
Niet bekend
Plan een bezichtiging in

Ontdek de grandeur van het historische Scheepvaartkwartier met dit prachtige en zeer royale herenhuis met ruime achtertuin op het zuiden. Een majestueus monumentaal pand uit 1878, ooit ontworpen voor wonen én werken, nu omgetoverd tot een fenomenaal woonhuis met kantoor aan huis.

Ondanks dat het pand feitelijk een geheel vormt, bestaat het nog uit twee appartementsrechten, waardoor het (fiscaal) uitermate geschikt is voor gebruik als kantoor of praktijk aan huis.

Met een royaal vloeroppervlak van totaal ca. 477 m² en een inhoud van maar liefst 1900 m³, biedt dit herenhuis een ongekende leefruimte. De diepe tuin op het zuiden nodigt uit tot serene momenten in de buitenlucht, terwijl het huis zelf een verfijnde ambiance biedt voor zowel wonen als werken onder één dak.

Dit unieke Rijksmonument heeft in 2002 een volledige en in 2011 een gedeeltelijke renovatie ondergaan, waardoor het zijn historische pracht heeft behouden en tegelijkertijd is voorzien van moderne luxe en gemakken. Met zijn karakteristieke lijstgevel, ruime kamers, en tijdloos interieur straalt het huis een onmiskenbare elegantie uit.

Van de indrukwekkende zitkamer met originele ornamenten tot de monumentale trap, elk detail ademt geschiedenis en stijl. Moderne voorzieningen zijn naadloos geïntegreerd, terwijl het huis zijn klassieke allure behoudt.

De zonnige tuin op het zuiden en het diepe balkon aan de achterzijde bieden een oase van rust te midden van de bruisende stad. Geniet van het uitzicht op karakteristieke panden aan zowel de voor- als achterzijde, waaronder het iconische Atlantic huis.

Met tramlijn 7 voor de deur, ben je binnen enkele minuten verbonden met Rotterdam Centraal Station en de rest van de stad. Bovendien bevinden talloze gezellige horecagelegenheden, de Veerhaven, het monumentale park bij de Euromast en het bruisende centrum van Rotterdam zich op korte loopafstand. Van gezellige terrassen tot gastronomische restaurants, van culturele hotspots tot bruisende bars, alles wat je hart begeert is binnen handbereik.

In het Scheepvaartkwartier, Rotterdams ongerept negentiende-eeuwse lustoord voor de gelukkigste zielen van de stad, liggen de verrukkingen voor het oprapen. Het Wereldmuseum, Het Park, de Veerhaven. Curiositeiten uit vreemde culturen en wonderlijk natuurschoon. Een rijke historie en etalage van de rijkdom die de handel en scheepvaart Rotterdam in de loop der eeuwen schonken. Standplaats van baronnen, industriëlen, tsáren zelfs. De wiegende masten in de historische Veerhaven, voortreffelijke restaurants en de Westerkade met zijn kinderkopjes, het klotsend Maaswater en bomenrijen zover het oog reikt, maken het Scheepvaartkwartier tot misschien wel de mooiste buurt van Nederland.

Indeling

Begane grond
Entree met dubbele voordeur, marmeren vestibule met een aantal traptreden naar de centrale hal met marmeren vloer en van daaruit naar een toiletruimte, een ruime garderobekamer met inbouwkasten, de kelder en de monumentale trap naar boven. Een grote woon-/werkkamer ensuite, bestaande uit werk-studeergedeelte aan de voorzijde en een zitgedeelte aan de tuinzijde, afgescheiden door grote boekenkast. Halfopen, afsluitbare keuken aan de tuinzijde met een moderne keuken van hoge kwaliteit met alle naar huidige maatstaven wenselijke apparatuur. De openslaande deuren van het zitgedeelte geven toegang tot een houten terras en de diepe tuin op het zuiden, die is voorzien van volwassen (fruit)bomen, heesters en planten, fraai tegelwerk en een grote houten schuur met schuifdeur.

Eerste verdieping
Overloop met toiletruimte. Woonkamer ensuite. Geweldige zitkamer over de volle breedte van het huis met oorspronkelijke schouw, houtkachel, een prachtig geornamenteerd plafond en originele boekenkasten en grote ramen. Via de openslaande deuren kom je op en prachtig klassiek balkon dat dit huis mede haar voorname karakter geeft. Eetkamer aan de tuinzijde, met geornamenteerd plafond, is gescheiden van het zitgedeelte door de oorspronkelijke en suite kasten en heeft een prachtig contact met het binnentuingebied en openslaande deuren die toegang geven tot het balkon aan de tuinzijde. Open keukenruimte, met modern U-vormig keukenblok van hoge kwaliteit met alle naar huidige maatstaven wenselijke apparatuur en openslaande deuren naar het balkon, dat aan de achterzijde van het huis loopt over de hele breedte.

Tweede verdieping
Overloop met toiletruimte en zeer ruime bergkast.
Slaapkamer, aan tuinzijde, met ruime kastenwand.
Slaapkamer, aan voorzijde, met oorspronkelijke schouw en houtkachel.
Slaapkamer, aan voorzijde, met oorspronkelijke schouw.
Badkamer met een vrijstaand bad, separate douche en dubbele wastafel.

Derde verdieping
Overloop met daklicht.
Tweede badkamer bestaande uit een separate toiletruimte, een separate douche en een was/droog/vouwruimte.
Slaapkamer, aan voorzijde, met een originele houten kastenwand en toegang tot de vliering.
Slaapkamer, aan voorzijde, met kastenwand en oorspronkelijke schouw.
Slaapkamer, aan tuinzijde, met houten kastenwand en ruime bergkast.

Zolder
Ruime, afgesloten vliering, bereikbaar via vlizotrap in kamer 9, met veel extra bergruimte.

Souterrain
Ruime verdieping op stahoogte onder het hele huis bestaande uit:
Centrale hal, (voormalige keuken) ruimte aan tuinzijde met grote raampartij, hobbyruimte aan tuinzijde met grote raampartij, kelder/archiefruimte aan voorzijde en twee bergruimten.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1878
– Rijksmonument
– 236 m² eigen grond
– 477 m² vloeroppervlak
– 1900 m³ inhoud
– Oplevering in overleg

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis.

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel via email

Geïnteresseerd?

Plan een bezichtiging in

Vergelijkbare huizen in de buurt

Curated. Maak per wijk kennis met een overzicht van fijne adressen voor optimale vrijetijdsbesteding voor levensgenieters.

Curated per wijk

Wij staan voor een snel verkoop, aankoop- en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

Wij staan voor een snel verkoop-, aankoop-, en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

010 422 3000 Terug naar boven