Westersingel 21
3014 GP Rotterdam

€ 2.950.000,- k.k.
Bouwjaar:
Woonoppervlak:
Perceeloppervlak:
Kamers:
Slaapkamers:
1881
413 m2
357 m2
10
7
Plan een bezichtiging in

Zelfs in een zich voortdurend ontwikkelende stad als Rotterdam bestaan er plekken waar de tijd volledig stilstaat. Westersingel is er zo een. Eromheen is de stad in volle beweging. Dagjesvolk trekt van station naar museumpark, voetgangers, auto’s en fietsers banen zich naar hotels, cafés en Aziatische supermarkten. Nieuwe ondernemingen staan op, oude iconen verdwijnen. In de verte vullen moderne torens de horizon. Maar op de Westersingel, het gouden lint van de stad, daar ruisen oeroude bomen. Daar vinden lange rijen negentiende-eeuwse herenhuizen hun weerspiegeling in het water. Elke dag opnieuw. De geschiedenis van de stad wordt hier zorgvuldig bewaard, terwijl Rotterdams beroemde vernieuwingsdrang zich rondom voltrekt.

Dat geldt ook voor het pand op nummer 21. Een regelrechte idylle, pal tegenover de oude Breitenbach-plataan – een vaste halte bij stadswandelingen. Vijf verdiepingen hoog, neoclassicistisch in stijl, maagdelijk wit. Rijen hoge ramen, elk beschermd door een leeuw, een faun of een vrouwenfiguur. En bovenop een met leistenen bedekt dak, Parisièn in stijl en sfeer. Een waar stadspaleis. Een grote wimpel in Rotterdams groen-wit wiegt in de singelbries.

Direct achter de toegangsdeur – een zware, zwarte poort met klassiek timpaan – waan je je in het verleden. Oude tegelvloeren, sierlijke rondingen langs de muren, een bronzen engel op de van donker staal en hout vervaardigde trapleuning. Maar loop je verder naar achter, dan verandert alles. De stijl, de ruimte. De tijd. Bijna ongemerkt reis je van de negentiende naar de eenentwintigste eeuw. Staal, glas, design. Hoogte, diepte, rechte lijnen. De gehele achtergevel blijkt uit zwart staal te bestaan zo ver als het oog reikt, en verder niets dan glas.

Zo is het bedacht, en feilloos uitgevoerd. Van oud naar nieuw, verdieping na verdieping, van de voor- naar de achtergevel. Een knappe, verrukkelijke illusie. Op de eerste etage een originele zwart-marmeren schouw gestut door bronzen engelen, paneeldeuren met sierlijke koperen handvatten. Daarachter een explosie van hoogte en diepte. Een hoge glazen wand, een langgerekt keukenblad van zwart, geslepen basalt. Een vide omring door glazen hekwerk. Ruimte, zoveel ruimte.

Op de tweede verdieping een zowaar nòg imposantere schouw, 16e-eeuws Venetiaans, manshoog. Een knus vertrek, gevuld met antieke curiosa. Historie. Draai je om, en zie hoe een schier eindeloze stalen rail met talloze lichtspots hoek voor hoek van de wand, via de vide, naar het plafond een etage lager meandert. Een modern huzarenstuk, volledig op zijn plek in de museale rijkdom van dit pand.

En vanaf iedere etage uitzicht op de weldadige achtertuin, groener dan het groenste groen. Zowel ontworpen als uitgevoerd door een bevlogen architect. Door de volledige uit glas bestaande achterpui en het bloksgewijs met geroeste stalen terrassen opgestapelde groen – geïnspireerd door de containerterminals in de Rotterdamse haven – geeft zelfs het kíjken naar de tuin je het gevoel dat je er middenin staat. Een knappe, verrukkelijke illusie. Een oude, taaie Judasboom waakt samen met zijn kameraad, de plataan aan de voorzijde, over het huis. Een zoveelste ode aan het verglijden van de tijd.

En binnen, precies halverwege het huis, bevindt zich het oude trappenhuis. Vijf verdiepingen hoog, als een oneindige ovale spiraal. Vanuit het dakraam erboven sijpelt zonlicht traag naar beneden, verdieping voor verdieping, totdat een vaag schijnsel de tegels van de parterre bereikt. Geflankeerd door de wanden van glas oogt het trappenhuis als een kunstobject in een stolp. Ook hier, net als de Westersingel zelf, een behoedzaam bewaard continuüm in een verder veranderlijke omgeving. Ook hier staat de tijd volledig stil.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1881
– Woonoppervlakte 413 m²
– Grootte perceel 357 m²
– In 2015/2018 geheel hoogwaardig gerenoveerd
– Liftinstallatie aanwezig
– Geheel hoogwaardig geïsoleerd
– Geavanceerd domoticasysteem
– Twee eigen parkeerplaatsen op eigen terrein
– Stalen bergingen, gelegen in de achtertuin
– Beschermd stadsgezicht

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel via email

Geïnteresseerd?

Plan een bezichtiging in

Vergelijkbare huizen in de buurt

Curated. Maak per wijk kennis met een overzicht van fijne adressen voor optimale vrijetijdsbesteding voor levensgenieters.

Curated per wijk

Wij staan voor een snel verkoop, aankoop- en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

Wij staan voor een snel verkoop-, aankoop-, en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

010 422 3000 Terug naar boven
Baljon Makelaars