Welkom bij de makelaar van Rotterdams meest interessante huizen.
Sluit

Parkstraat 10
3016 BD Rotterdam

€ 1.795.000,- k.k.
Bouwjaar:
Woonoppervlak:
Perceeloppervlak:
Kamers:
Slaapkamers:
1908
540 m2
161 m2
7
Aantal niet bekend
Plan een bezichtiging in

Dit iconische en zeer royale klassieke herenhuis, gelegen op de hoek van de Parkstraat en de Calandstraat, is in opdracht van de president-directeur van de Nederlandse Stoomboot Maatschappij (voorloper HAL) gebouwd in de vroeg twintigste-eeuwse “Chaletstijl” naar een ontwerp van architect C. de Groot. De feeërieke bouw met houtwerk in de gevels en het zo kenmerkende torentje op de hoek doet hierdoor haast Zwitsers aan. Deze romantische bouwstijl ontleent z’n oorsprong dan ook aan het feit dat veel welgestelden in de 19e eeuw naar Zwitserland trokken als toeristische bestemming en daar werden betoverd door de onbedorven schoonheid en rijkdom van de bergdorpen. Dit gemeentelijk monument is een van de weinige panden die in deze stijl in Rotterdam bewaard zijn gebleven en is hierdoor uniek in zijn soort.

Het pand heeft momenteel een kantoorfunctie en een gemengde bestemming (gemengd – 1), waardoor het uitermate multifunctioneel is. Het pand kan worden gebruikt als kantoor, praktijk, woonhuis, of een combinatie van meerdere bestemmingen. Het geheel wordt verkocht met een omgevingsvergunning waarmee het substantieel kan worden vergroot middels het creëren van een extra verdieping binnen de daklijn. De verbouwing is volledig voorbereid waarbij de benodigde sloopwerkzaamheden met behoud van de gedocumenteerde authentieke details en de asbestsanering reeds heeft plaatsgevonden. Het vloeroppervlak van de bestaande situatie is 540 m². Na uitvoer van de verbouwing conform de omgevingsvergunning zal het een gebruiksoppervlak van maar liefst 685 m² hebben.

In het Scheepvaartkwartier, Rotterdams ongerept negentiende-eeuwse lustoord voor de gelukkigste zielen van de stad, liggen de verrukkingen voor het oprapen. Het Wereldmuseum, Het Park, de Veerhaven. Curiositeiten uit vreemde culturen en wonderlijk natuurschoon. Een rijke historie en etalage van de rijkdom die de handel en scheepvaart Rotterdam in de loop der eeuwen schonken. Standplaats van baronnen, industriëlen, tsáren zelfs. De wiegende masten in de historische Veerhaven, voortreffelijke restaurants en de Westerkade met zijn kinderkopjes, het klotsend Maaswater en bomenrijen zover het oog reikt, maken het Scheepvaartkwartier tot misschien wel de mooiste buurt van Nederland.

Indeling

Begane grond
Entree, tochtportaal, royale hal met court, imposant trappenhuis met glas in lood daklicht, ontvangstkamer, hal met toilet en trap naar het souterrain, kantoorkamer, kamer ensuite, kantoorkamer.

Souterrain
Multifunctionele ruimte op ruime stahoogte, bestaande uit diverse compartimenten.

Eerste verdieping
Royale overloop, drie ruime kamers met veel daglichttoetreding en openslaande deuren naar het balkon op de hoek.

Tweede verdieping
Grote open en vrij in te delen zolderverdieping met vaste trap naar het platte gedeelte van het dak waar de extra verdieping conform omgevingsvergunning kan worden gecreëerd.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1908
– 161 m² eigen grond
– Gemeentelijk monument (bouwhistorische verkenning aanwezig)
– Verwarming en warm water d.m.v. stadsverwarming
– Energielabel F
– Gebruiksoppervlak huidige toestand 443 m² (excl. souterrain)
– Gebruiksoppervlak na verbouwing conform omgevingsvergunning 685 m²
– Kantoorfunctie
– Bestemming (gemengd – 1)
– Sloop en asbest sanering heeft reeds plaatsgevonden (asbest saneringsrapport aanwezig)
– Verkoop inclusief omgevingsvergunning t.b.v. verbouwing tot kantoor en vergroten bestaande situatie
– Verkoop geschiedt onder voorwaarde ‘as is, where is’
– Oplevering in overleg

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van dit object.

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel via email

Geïnteresseerd?

Plan een bezichtiging in

Vergelijkbare huizen in de buurt

Curated. Maak per wijk kennis met een overzicht van fijne adressen voor optimale vrijetijdsbesteding voor levensgenieters.

Curated per wijk

Wij staan voor een snel verkoop, aankoop- en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

Wij staan voor een snel verkoop-, aankoop-, en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

010 422 3000 Terug naar boven