NVM OPEN HUIZEN DAG zaterdag 1 april. Bekijk alle deelnemende woningen.
Sluit
Open huis op 1 april vanaf 11:00 tot 15:00

Noordsingel 103 A
3035 EM Rotterdam

€ 699.000,- k.k.
Bouwjaar:
Woonoppervlak:
Perceeloppervlak:
Kamers:
Slaapkamers:
Energielabel:
1875
143 m2
n.v.t.
4
2
E
Plan een bezichtiging in

OPEN HUIZEN DAG

Deze woning doet mee aan de Open Huizen Dag en is zonder afspraak te bezichtigen op zaterdag 1 april 2023 van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Dit is een parel in de stad. Bij het langslopen, sta je even stil. Deze dubbele benedenwoning is een beetje verborgen, net iets verder naar achter gelegen van deze prachtig aangelegde stadse singel, met een diepe voortuin en een geweldige diepe achtertuin, grenzend aan de Tuin van Noord. Deze monumentale benedenwoning heeft zo veel uitstraling en is een geweldige plek om te wonen op ca. 143 m² woonoppervlakte en ca. 170 m² tuin. Laag energieverbruik (zie bijzonderheden)

De ligging is fantastisch, in de populaire wijk het Oude Noorden, aan de prachtige Noordsingel, grenzend aan de Tuin van Noord waar de voormalige gevangenis is omgebouwd tot woningen met een vrij toegankelijk park inclusief speeltuin.
In de buurt van werkelijk alle grootstedelijke voorzieningen zoals het Centraal Station en het bruisende centrum van Rotterdam (5 minuten fietsen), metro en tramhaltes. Het gezellige Noordplein met de wekelijkse Oogstmarkt en de omliggende trendy winkeltjes, De Hofbogen met het luchtpark en met leuke/goede restaurants en koffietentjes op loopafstand gelegen. Net als winkelcentrum Eudokiaplein met diverse supermarkten. 

Indeling

Beletage
Stijlvolle entree met tochtportaal, brede gang met toilet.
De kamer en-suite heeft enorme raampartijen, zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde waardoor het een fijne lichtinval krijgt. Glas-in-lood voorzien van voorzetramen, een authentieke schouw, een prachtig gedetailleerd plafond aan de achterzijde en openslaande deuren naar het inpandige balkon met zicht naar de tuin. Ook dit is een plek om weg te dromen; met het zicht op de tuin en de mooie doorkijk naar de tuin/binnenplaats van het gerenoveerde gerechtsgebouw. Hier ervaar je de rust op een dynamische stadse plek. De keuken aan de achterzijde is doorgebroken en voorzien van diverse inbouwapparatuur.

Begane grond – tuinniveau
Deze mooie diepe verdieping met grote ramen aan de voorzijde en achterzijde, heeft nu de verdeling van twee hele grote slaapkamers met een garderoberuimte in het midden en een grote badkamer met natuurlijke lichtinval aan de achterzijde. Dit geeft de mogelijkheid om van deze ruimte nog een derde volwaardige slaapkamer te maken wanneer je overweegt de badkamer te verplaatsen naar de garderoberuimte/inloopkast.
De lange gang met tweede toilet, meerdere bergruimtes (3) en wasruimte, geeft toegang tot alle vertrekken.
De slaapkamer aan de achterzijde heeft openslaande deuren naar de fantastische tuin.

Tuin
Deze diepte is in de stad uitzonderlijk. Vanuit de tuin heb je een mooie doorkijk naar de herontwikkeling van het gerechtsgebouw met een grote binnentuin waardoor je vrij zit en groen omgeven. De tuin aan de voorzijde is ook diep waardoor je wat verder weg bent van de Noordsingel zelf, maar wel geniet van het uitzicht en al het groen om je heen.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1875
– Label E, opgemaakt voordat het dubbel glas aan de achterzijde is geplaatst en de nieuwe C.v.-ketel
– Verbruik van dit gezin, bestaande uit 4 personen, 1300/1400 m3 gas en 1800-1900 kw elektra
– Woonoppervlakte 143 m²
– Tuin, voorzijde en achterzijde, totaal ca. 170 m²
– Funderingsherstel is uitgevoerd in 1989
– Veel ruimte voor de fietsen aan de voorzijde
– Houten berging aan de achterzijde
– Diverse authentieke details
– Intern gerenoveerd in 2006 en 2017
– Elektra en leidingwerk vernieuwd
– C.V.-gas, Remeha, CW 4, bouwjaar 2021
– Schilderwerk uitgevoerd in 2020
– Veel bergruimte
– VVE is actief in onderling overleg en gezamenlijke opstalverzekering, bijdrage ca. € 100,- per maand
– Gemeentelijk monument
– De Noordsingel heeft een prachtige metamorfose ondergaan
– Oplevering in overleg

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis.

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel via email

Geïnteresseerd?

Plan een bezichtiging in

Vergelijkbare huizen in de buurt

Curated. Maak per wijk kennis met een overzicht van fijne adressen voor optimale vrijetijdsbesteding voor levensgenieters.

Curated per wijk

Wij staan voor een snel verkoop, aankoop- en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

Wij staan voor een snel verkoop-, aankoop-, en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

010 422 3000 Terug naar boven