Welkom bij Baljon. Makelaar van de meest interessante huizen van Rotterdam en omstreken.
Sluit

Bergweg 104 A
3036 BH Rotterdam

€ 425.000,- v.o.n.
Bouwjaar:
Woonoppervlak:
Perceeloppervlak:
Kamers:
Slaapkamers:
Energielabel:
2023
83 m2
n.v.t.
3
2
A++
Plan een bezichtiging in

Deze woning maakt onderdeel uit van project Kop van Noord. Bekijk alle 83 woningen op projectwebsite www.kopvannoord.com. De projectwebsite biedt de mogelijkheid om je in te schrijven.

De reguliere inschrijftermijn is gesloten op maandag 16 januari 2023 om 9.00 uur. Het is momenteel mogelijk om je in te schrijven voor de reservelijst voor het geval een woning weer vrijkomt.

Je kunt jouw inschrijving doorgeven door het inschrijfformulier op de projectwebsite in te vullen. Hierop kun je 5 voorkeuren aangeven en aanvullende informatie bekijken. Deze informatie wordt de komende tijd doorlopend aangevuld. 

WONEN IN DE KOP VAN NOORD, KOPLOPER WAAR JE THUIS HOORT!

Wat maakt wonen in de Kop van Noord nu zo bijzonder? Ten eerste natuurlijk de gezellige sfeer door de mix van culturen en de sublieme locatie. Van volks tot stedelijk, van Jong tot oud, van bruisend tot rustgevend, van klassiek tot modern, van starterswoning tot penthouse. Kortom, maak van de Kop van Noord je nieuwe thuis!

Daarnaast is de locatie subliem. Een zeer bruisend en dynamisch punt in één van de oudste en gezelligste volkswijken van Rotterdam. Dichtbij bij het mondaine Hillegersberg, met haar groene parken en plassen en het centrum. Op loopafstand van uitstekende openbaar vervoer verbindingen en supermarkten en diverse uitvalswegen binnen enkele minuten reistijd. Aan de rand van een wereldstad met zicht op de skyline en alle stedelijke gemakken binnen handbereik, maar ook geborgen, veilig en uitstekend bereikbaar.

Mocht je nog niet overtuigd zijn dan is misschien wel het belangrijkste voordeel duurzaamheid. Dat manifesteert zich niet alleen in het feit dat het gebouw conform het nieuwe bouwen bijna energie neutraal gebouwd gaat worden met A++ en A+++ energie labels, maar zeker ook in de kwaliteit van het gebouw.

Er wordt traditioneel gebouwd, grotendeels in metselwerk dat perfect past in het klassieke straatbeeld. Daarnaast wordt uitsluitend gebruik gemaakt van robuuste duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen en stadsverwarming, waardoor de toekomstige onderhoudskosten zeer laag zullen zijn. Kopers van het project hebben dus zowel voordeel van zeer lage energielasten als van behapbare onderhouds- en VVE lasten.

De overgrote meerderheid van de woningen in het project valt binnen de NHG grens. Deze grens wordt per 1 januari 2023 verhoogd tot €405.000,- vrij op naam. Daarnaast gelen bij veel hypotheekverstrekkers gunstigere rentetarieven en of een ruimere leencapaciteit bij de financiering van duurzame woningen.

De verkoop van het project start in 2022. Dat betekent dat kopers die zich in de gelukkige omstandigheid bevinden dat ouders of familie hen kunnen schenken voor een eigen woning, dit jaar nog gebruik kunnen maken van de maximale schenkingsvrijstelling van bijna € 106.000,-.

Ook geldt ten aanzien van het project geen zelfbewoningsplicht. Het spreekt voor zich dat de ontwikkelaar bij voorkeur een prettige gemeenschap in het gebouw wil creëren en woningen voor eigen bewoning wenst te verkopen, maar dit biedt ouders of familieleden wel de uitgelezen mogelijkheid om vrij op naam (zonder overdrachtsbelasting) een appartement voor hun kind, kleinkind of favoriete neef of nicht te kopen.

Tot slot: de wijze waarop dit nieuwbouwproject wordt verkocht is uniek. De bouw is reeds enkele maanden geleden van start gegaan en de woningen zullen voor nieuwbouw begrippen zeer spoedig worden opgeleverd. De prognose van oplevering is daardoor al in het vierde kwartaal van 2023.

De kopers van het project kopen vanzelfsprekend vrij op naam en betalen dus geen overdrachtsbelasting of notariskosten en krijgen uiteraard wel alle garanties die normaal gesproken bij nieuwbouw van toepassing zijn.

Voor de woningen van Kop van Noord geldt daarnaast nog een ander groot voordeel: De kopers nemen de woningen pas (in hun geheel en dus niet in termijnen) af bij de oplevering van de woning. Er is hierdoor dus geen sprake van bouwrente die normaal bij nieuwbouw, afhankelijk van de bouwtermijnen en periode, in rekening wordt gebracht. Ook betalen de kopers tot aan de levering geen hypotheekrente over het bedrag voor de grond die bij reguliere nieuwbouw voor start bouw wordt geleverd. Dit scheelt kopers van Kop van Noord, afhankelijk van de koopsom van de betreffende woning, als snel enkele duizenden tot zelfs tienduizenden euro’s aan rentelasten.

Kortom, de Kop van Noord, daar moet je wezen!

Type M6 (bouwnummer 15)

One of a kind! Een ruime drie kamer duplexwoning, gelegen op de beletage en in het souterrain van het project, met een ruime loggia, gelegen aan de Benthuizerstraat. Van dit type woning bestaat er maar één en dit maakt de woning uniek binnen het project.

De beletage ligt ruim boven straatniveau waardoor privacy is gewaarborgd, terwijl een leuk contact met de dynamiek van het leven op straatniveau wordt ervaren. Op de beletage bevindt zich naast de entree, de hal, het toilet, een ruime, lichte en brede woonkamer met veel ramen, Franse balkons, een halfopen keuken in hoekopstelling en toegang tot de loggia op het oosten.

Het souterrain ligt half onder straatniveau en beschikt hierdoor over grote raampartijen en ruime plafondhoogtes met veel ventilatiemogelijkheden en daglichttoetreding. In het souterrain bevinden zich twee slaapkamers van verschillend formaat, een badkamer en een ruime berging met technische installaties.

Naast de inpandige berging en natuurlijk het gebruik van de ruime gemeenschappelijke fietsenstalling, beschikt dit type woning over een separate berging in de onderbouw.

De projectinformatie is met veel zorg samengesteld. Het gerealiseerde plan kan echter afwijken van de getoonde plattegronden, gevelbeelden en artist impressions. Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel via email

Geïnteresseerd?

Plan een bezichtiging in

Vergelijkbare huizen in de buurt

Curated. Maak per wijk kennis met een overzicht van fijne adressen voor optimale vrijetijdsbesteding voor levensgenieters.

Curated per wijk

Wij staan voor een snel verkoop, aankoop- en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

Wij staan voor een snel verkoop-, aankoop-, en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

010 422 3000 Terug naar boven