Welkom bij de makelaar van Rotterdams meest interessante huizen.
Sluit

1e Pijnackerstraat 38 A
3036 GJ Rotterdam
Verkocht onder voorbehoud

€ 325.000,- k.k.
Bouwjaar:
Woonoppervlak:
Perceeloppervlak:
Kamers:
Slaapkamers:
1911
55 m2
1.235 m2
3
1
Plan een bezichtiging in

Wonen in project Noorderlicht Lofts is wonen in een voormalig schoolgebouw met de sfeer van voorheen maar het comfort van nu.

Alle 12 appartementen zijn uniek, beschikken over een tuin, groot balkon of een geweldig dakterras. Ze zijn gasloos, beschikken over een eigen warmtepomp, zijn voorzien van vloerverwarming, geheel v.v. van dubbel glas en goede isolatie. Alle appartementen hebben een A++ of A+++ label en worden turn-key opgeleverd met glad gestucte wanden, een complete keuken en badkamer.

Het prachtige gebouw wordt omringt door een fijne gemeenschappelijke tuin, er worden fietsenstallingen gerealiseerd en in de onderbouw bevindt zich voor elk appartement een eigen berging.

Type Erasmus – W4
Heerlijk licht parterre hoekappartement van 55 m2 met zeer hoge plafonds, prachtige hoge ramen en opslaande deuren naar een extra grote tuin van maar liefst 12 meter breed en gedeeltelijk zelfs 18 meter lang. Kortom een droomtuin en dat middenin de stad.

Vanuit de entree kom je direct in de royale woon-/eetkeuken met een ruim 4 meter hoog plafond en een moderne keukeninrichting met ondermeer een inductiekookplaat, afzuiging in het blad, combioven, vaatwasser en een koelkast. Tevens bevindt zich hier een luxe ingerichte toiletruimte.

Middels een prachtige, licht houten trap is er toegang tot de lager gelegen woonkamer. Deze zeer sfeervolle ruimte voelt heel intiem maar door de open verbinding met de woonkeuken zeker ook ruim en licht. Hier bevindt zich een bergkast met daarin de warmtepomp en boiler.

Voor een optimaal gebruik van de ruimte is er een entresol gerealiseerd met een ruime slaapkamer boven de woonkamer en een badkamer met douche, wastafelmeubel en toilet.

De gebruikte foto’s zijn van de modelwoning en zijn puur ter indicatie.

Parkeren
Mocht een parkeerplaats wenselijk zijn dan kunt u contact met de gemeente om een parkeerplaats te huren in parkeergarage Benthuizerstraat aan de Bloklandstraat 154.

Een rijke historie
Het noorderlicht, ook wel bekend als Aurora Borealis, verwijst in dit geval niet naar het groene feeërieke lichtschouwspel dat zo kenmerkend is voor de streken rond de noordpool. Alhoewel het een mooie verwijzing zou kunnen zijn naar het groene, duurzame karakter en de fraaie architectuur van dit gebouw, is de naam ontleend aan de vroegere bestemming. Rond 1911 werd het gebouw als openbare school met 12 lokalen voor lager onderwijs gebouwd in de volkswijk het Oude Noorden. De school droeg de naam “het Noorderlicht” maar stond in de volksmond ook bekend als “de Pijnackerschool”. Zoals te doen gebruikelijk in die tijd werden dergelijke scholen gebouwd in binnenterreinen van de omringende woningen. De reden hiervoor was dat een binnenterrein de school voorzag van een rustige buitenruimte en leeromgeving en daarnaast was de aankoop van deze grond simpelweg goedkoper. Een aantal jaren geleden is het gebruik als school beëindigd en heeft het gebouw meerdere tijdelijke bestemmingen gekend. Het bijzondere is dat nagenoeg alle voor een school uit de vroege twintigste eeuw zo kenmerkende authentieke details behouden zijn gebleven, tot en met de schoolbel in het trappenhuis aan toe. Toen de school door de gemeente Rotterdam werd verkocht met als doel een woonbestemming, is bij de ontwikkeling naar wonen een uiterst subtiele combinatie gezocht tussen de oude details en moderne duurzame woningen. Het resultaat is een project met ongekend karakteristieke doch moderne en duurzame woningen met veel buitenruimte in groene stadse oase.

De wijk – Het Oude Noorden
In Noord, daar moet je wezen. Deze uitgestrekte lappendeken van een stadsdeel barst van de wijken en buurten met ieder een eigen verrukkelijk karakter. Rotterdam Noord is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt, zoals dat in zoveel steden gebeurt, maar zonder zijn ouderwetse glans te verliezen. Oude en nieuwe Noorderlingen, gezinnen en studenten, jongeren en ouderen en mensen uit talloze culturen leven hier vredig naast elkaar en dat brengt een sfeer met zich mee zoals nergens anders in de stad. Noord is mondain en rauw tegelijk. Een potpourri aan stijlen en smaken.

Het oude Noorden met als bruisende smeltkroes de Zwart Janstraat, het volkse Noordplein en de levendige Bergweg wordt begrenst door de statige Noordsingel, de Rotte, Bergpolder en het Noorderkanaal met haar vele woonboten. Oude bruine kroegen, hippe concept stores, toko’s, ambachtelijke winkels en toffe koffiezaakjes zijn overal te vinden.

Het Oude Noorden was jarenlang rauw, te rauw, maar door een snelle reeks aan stadsontwikkelingsprojecten – sommigen zorgvuldig gecalculeerd, anderen spontaan vanuit bewoners – trekt de wijk meer mensen van buitenaf. De Hofbogen zijn daarvan wel het meest bekende voorbeeld. Deze oude, verhoogde, kilometerslange spoorlijn, dwars door noord, verstopt onder het spoor talloze nieuwe winkels, speciaalzaken en horeca. De komende jaren wordt het dak waaronder deze zaakjes schuilen, omgetoverd tot een kilometerslang stadspark. De Noordsingel herbergt een van Rotterdamse meest beruchte gevangenissen, een prachtig neoclassicistisch pand, inmiddels moderne stadswoningen. In beide gevallen wordt voldaan aan de behoeften van de moderne tijd, maar zonder de oude glorie teniet te doen.

Noord is niet langer ‘die plek achter Centraal Station’ waar de stad weinig oog voor had. Noord is Noord met een uniek patina. Een trotse habitat voor Rotterdamse vogels van verschillend pluimage, sjiek en volks, jong en oud, dwars door elkaar, met een fijne, eindeloze energie en tegelijkertijd uitgestrekte bakens van rust. Kortom: Noord, daar moet je wezen!

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel via email

Geïnteresseerd?

Plan een bezichtiging in

Vergelijkbare huizen in de buurt

Curated. Maak per wijk kennis met een overzicht van fijne adressen voor optimale vrijetijdsbesteding voor levensgenieters.

Curated per wijk

Wij staan voor een snel verkoop, aankoop- en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

Wij staan voor een snel verkoop-, aankoop-, en verhuurresultaat

Lees meer over ons

Neem contact op

010 422 3000

010 422 3000 Terug naar boven