Welkom bij Baljon. Makelaar van de meest interessante huizen van Rotterdam en omstreken.
Sluit

Met de Kunsthal schuin achter zich werpt men zijn blik op de gigantische beuk die als een poortwachter waakt over het Koningin Emmaplein. Zijn takken zijn als sierlijke tentakels, zijn blad glanzend en dieprood en in de herfst van het mooiste oranje. Een balk zonlicht valt naar beneden, streelt Berlages siervaas die de meester rond 1915 vervaardigde, en doet de bloemen die rondom de voet zijn geplant opleven in felle kleuren.

Een halve cirkel huizen, vijftien herenhuizen om precies te zijn, omzoomen het plein; het groene gras mooi contrasterend met het rode en witte steen en het donkergroen van de kozijnen. Op de een of andere manier doet het Koningin Emmaplein denken aan een groot gezin, een gezin van vijftien. Enkele met torens, hun koepeldaken glinsterend en scherp afstekend tegen het blauw van de Rotterdamse hemel. Op deze plek gaat men op reis in het eigen hoofd; ieder vertrek is een eigen wereld waarbij het daglicht een grote rol speelt. Overal zijn grote ramen zodat het brein fris blijft tijdens de innerlijke reis. “Het geluk behoort aan hen die aan zichzelf genoeg hebben” is een beroemde uitspraak die van toepassing is op deze huizen en hun metgezellen.

Zoals alles in het leven is het vinden van de goede balans tussen actie en rust belangrijk. Na een ochtend in de tuin te hebben gewerkt, vlijt men zich neer bij een van de marmeren schouwen en maakt een vuurtje. Ontspannen na gedane arbeid een boek pakken of naar buiten kijken, de vogels horen fluiten door een geopende tuindeur. De bomen en de lucht weerspiegelen in de glanzende klep van de zwarte vleugel. Deze huizen zijn bestemd voor mensen die opmerkzaam zijn, mensen met oog voor detail. Nog sterker, het detail is vaak de hoofdzaak in een omgeving als deze. Alleen al de witte veranda die zich aan de achterkant over de gehele breedte strekt is een kunstwerk dat met zoveel oog en geduld is gemaakt dat hiervoor slechts één woord van toepassing is: zorgzaamheid. Waar men van houdt daar draagt men zorg voor.

Wanneer men aan de zuidzijde naar buiten kijkt ziet men in de ochtend de zon van links komen. De bomen leggen, zo rank als luciferhoutjes, schaduwen over de tuin die begroeid is met bloemen, gras en struiken. Naar de middag toe schuift het licht steeds meer op, om vervolgens in de avond vanaf de rechterkant de bomen en de gebouwen aan de Parklaan in goud te baden. Een laatste toegift voordat zij, de zon, gaat rusten, en morgen, weer tevoorschijn komt.

Hier is het universum te zien en te voelen. En toch blijf je met beide benen stevig op Rotterdamse bodem staan. Op nog geen 500 meter afstand klotst de rivier de Maas gulzig tegen de kades en de Euromast torent hoog uit boven de boomkruinen van de Parklaan. Aan de voorzijde rolt het voormalig Land van Hoboken zich uit richting het centrum.

In het Scheepvaartkwartier, Rotterdams ongerept negentiende-eeuwse lustoord voor de gelukkigste zielen van de stad, liggen de verrukkingen voor het oprapen. Het Wereldmuseum, Het Park, de Veerhaven. Curiositeiten uit vreemde culturen en wonderlijk natuurschoon. Een rijke historie en etalage van de rijkdom die de handel en scheepvaart Rotterdam in de loop der eeuwen schonken. Standplaats van baronnen, industriëlen, Tsáren zelfs. De wiegende masten in de historische Veerhaven, voortreffelijke restaurants en de Westerkade met zijn kinderkopjes, het klotsend Maaswater en bomenrijen zover het oog reikt, maken het Scheepvaartkwartier tot misschien wel de mooiste buurt van Nederland.

Meer informatie

Voor het toezenden van alle achtergrondinformatie van deze woning verzoeken wij u vriendelijk een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen en ons per e-mail aan info@baljonmakelaars.nl te sturen. Als onderwerp graag refereren aan de Sub rosa naam van deze woning. Via onderstaande link kunt u een geheimhoudingsverklaring downloaden. Na ontvangst van de getekende geheimhoudingsverklaring leveren wij u spoedig een link met een wachtwoord waarmee u toegang krijgt tot alle beschikbare informatie van deze woning.

Vraag meer informatie - download de geheimhoudingsverklaring
Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

Maak een afspraak
010 422 3000 Terug naar boven