THE CALAND - 48 luxueuze appartementen en studio’s in het Scheepvaartkwartier.
Sluit

Kop van Zuid - Katendrecht Curated door Baljon

Kop van Zuid - Katendrecht Curated

Het leukste, mooiste, lekkerste en meest ontspannende wat de Kop van Zuid – Katendrecht te bieden heeft op het gebied van vrijetijdsbesteding voor de levensgenieter. Samengesteld door Baljon.

Restaurant

De Matroos en het Meisje

Huiskamergezelligheid op de Kaap. In dit knusse restaurant met zijn fraaie Delfts blauwe wand is het concept heel simpel. Je kiest voor drie, vier, vijf of zes gangen en wat je krijgt is een verrassing. Een aangename verrassing kun je wel zeggen.

Delistraat 52
3072 ZL Rotterdam
De Matroos en het meisje
Restaurant

HMB

Grote ramen met uitzicht op de Rotterdamse skyline, gouden vogelkooien aan het plafond en het kenmerkende kolibrie behang. Het interieur is kleurrijk; de keuken minstens even kleurrijk. Heerlijke gerechten in combinatie met fraaie wijnen. Voor lunch of diner. Je zit hier altijd goed.

Holland Amerikakade 104
3072 MC Rotterdam
HMB Rotterdam
Restaurant

Bistrot du Bac

Bij Bistrot du Bac serveren ze traditionele Franse gerechten in de intieme sfeer van een Parijs petit restaurant. Denk aan geurende escargots, steak tartare of onglet, vergezeld van een glas Crémant de Bourgogne. Als afsluiter een verse madeleine. Du Bac is een heerlijk stukje Parijs op de Kaap.

Sumatraweg 5-B
3072 ZP Rotterdam
Bistrot du Bac
Eten en drinken

Foodhallen

In de foodhallen vind je het beste van Rotterdam onder één dak. Zo hoef je niet meer te kiezen tussen je favoriete hotspots, maar pak je van elk een klein hapje mee. Je vindt de Foodhallen in het monumentale Pakhuis Meesteren.

Wilhelminakade 58
3072 AR Rotterdam
Foodhallen
Ontbijt en lunch

Rolph's Deli

Bij Rolph’s Deli kun je de hele dag terecht voor de lekkerste ontbijtjes, brunch en lunch. Denk aan heerlijke pancakes, eggs Benedict, salade bowls en stoere ‘New Yorkse’ sandwiches. Bestel er een heerlijke juice, smoothie of een cappuccino met 24 karaat goud bij en je dag kan niet meer stuk.

Otto Reuchlinweg 974
3072 MD Rotterdam
Rolph's Deli
Theater

Luxor theater

In 2001 opende het nieuwe Luxor Theater – aan de voet van de Erasmusbrug – haar deuren. Op het programma van dit grote rode amusementstheater staat een divers theateraanbod voor jong en oud. Musicals, shows, kleinkunst, theaterconcerten, opera, circus en dans. Voor elk wat wils.

Posthumalaan 1
3072 AG Rotterdam
Luxor Theater
Theater

LantarenVenster

LantarenVenster is het theater voor de betere film en de beste jazz in Rotterdam. In de vijf filmzalen is er elke week een nieuwe filmprogramma, je kunt er jaarlijks genieten van ruim 120 concerten en in het cafe-restaurant, met prachtig uitzicht op de Rijnhaven, kun je terecht voor ontbijt, lunch of diner.

Otto Reuchlinweg 996
3072 MD Rotterdam
Lanteren Venster
Museum

Nederlands Fotomuseum

In het opvallende, industriële gebouw Las Palmas, vind je het Nederlands Fotomuseum. Dit is dé plek voor iedere fotoliefhebber. Je vindt hier tentoonstellingen van historische en hedendaagse, Nederlandse en internationale fotografie.

Las Palmas
Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam
Nederlands Fotomuseum
Theater

Walhalla Theater

Het ouderwetse theatergevoel krijg je in dit kleinschalige theater op Katendrecht. Kenmerkend is de intieme sfeer. Je zit op de eerste rij nog geen meter van de artiest af. Je kunt hier genieten van cabaret, muziek, toneel, talkshows, jeugdvoorstellingen, noem het maar op.

Veerlaan 11
3072 AN Rotterdam
Walhalla Theater
010 422 3000 Terug naar boven