THE CALAND - 48 luxueuze appartementen en studio’s in het Scheepvaartkwartier.
Sluit

50 Jaar

Baljon is jarig. Al 50 jaar lang mogen we onze relaties begeleiden bij een aan- of verkoop, of de taxatie van hun huis. En proeven we vrijwel dagelijks het genoegen om huissleutels – het waardevolste bezit dat een mens kan hebben – van de ene naar de andere dolgelukkige hand over te dragen.

Wie jarig is, trakteert. Niet zomaar om een beetje gul te wezen, maar uit dankbaarheid. Uit dankbaarheid voor alle Rotterdammers die ons te weten vinden, en uit dankbaarheid voor de stad. Rotterdam is ons de afgelopen 50 jaar goedgezind geweest. Heeft ons de kans gegeven om van pand tot pand te zoeven en onze sporen achter te laten, zoals een bij dat doet van bloem tot bloem. Het is tijd om wat terug te geven.

Blikken we 50 jaar vooruit, dan weten we dat de stad zal veranderen. Toekomstplannen tonen nieuwe stadsparken, organische architectuur, biodiversiteit en natuurschoon – alles om het klimaat te beschermen en de stad een aangenamere plek te maken. De vergroening van de stad staat hoog op de agenda.

Maar dat gaat niet vanzelf. Een belangrijke, nee, onmisbare schakel in het ecosysteem van de stad is een klein maar extreem nuttig dier. De bij. Zonder de bij geen bestuiving, en zonder bestuiving geen bloemen, gewassen of planten. Lege schappen in de supermarkt.

Helaas gaat het niet goed met de bij. En daar willen we wat aan doen. We gaan ons inzetten voor de bijenpopulatie in de stad. In dit doosje vind je een glazen buisje met zaadjes van de lievelingsbloemen van bijen. Strooi deze in je tuin of in een pot op het balkon, desnoods clandestien in je favoriete stadspark. Strooi er op los en doe dat zo gul als je kunt – de bij zal je eeuwig dankbaar zijn. En met de bij de stad, en met de stad wij, bewoners.

Zo verenigen we het aangename van ons jubileum met het nuttige: een stad waar het ook de komende 50 jaar gonst en zoemt van uitbundig leven. Waar bijen vrijuit nectar kunnen verspreiden zoals Baljon dat doet met huissleutels. Van bloem tot bloem, van pand tot pand. En straks, over luttele jaren, kan je voldaan en tevreden achteroverleunen en constateren dat die zoete, groene, bruisende stad mede tot stand kwam dankzij jezelf – want jij droeg er aan … bij.

Dank je wel.

Team Baljon

Strooi erop los en doe dat zo gul als je kunt - de bij zal je eeuwig dankbaar zijn.

Strooi tips

Voor het mooiste resultaat plant je de bloemzaden in de periode maart t/m begin juli. De bloemen floreren het beste wanneer de zaden na het strooien worden bedekt met een laagje potgrond en wanneer de grond met de zaden af en toe bewaterd wordt.

 

Onze eigen honing

 

Baljon honing van Rotterdamse bodem.

Dit is een samenwerking met Daan’s Honing. Daan is al jaren toegewijd imker en geeft bevlogen uitleg over bijenvolken, koninginnen teelt, bijenkasten en het vervaardigen en bewerken van honing.

Baljon adopteert twee Rotterdamse bijenkasten die zorgvuldig door Daan’s Honing worden verzorgd. Deze zomer vond de eerste oogst plaats en hebben wij onze eigen Baljon honing van Rotterdamse bodem.

Meer informatie vind je op de website van Daan’s Honing.

Daan's Honing

Dank!

  • Pameijer voor het maken en inpakken van de doosjes.
  • Dank aan Pepijn voor het bezorgen van de doosjes.
  • Containr Affairs voor de inspiratie.

Verkopen bij Baljon

Al vijftig jaar begeleiden wij kopers en verkopers met hoogwaardige service, ongeëvenaarde kennis en de grootst mogelijke integriteit. Vanuit de geest van persoonlijk maatwerk, zonder het beestje bij de naam te noemen. In lijn met de eersteklas services van Baljon, bieden wij een aantal bespoke services voor de verkoop en verhuur van Rotterdams meest interessante en exclusieve huizen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u graag een afspraak inplannen? Bel of email ons en we helpen u graag verder. info@baljonmakelaars.nl 010-422 30 00

Verkopen bij Baljon Aankopen met Baljon Verhuren bij Baljon Taxeren door Baljon
010 422 3000 Terug naar boven