Verkoop

Een huis of appartement écht goed verkopen.
Het is een vak apart.

Een woning verkopen. Het lijkt zo makkelijk. Zeker in deze markt. Online is er genoeg informatie te vinden. En met social media komt u al een heel eind. Toch is één essentiële eigenschap niet te vinden online: ervaring. Met ervaring komt marktkennis en gevoel voor timing. Met ervaring komt een groot netwerk. En de rust en zekerheid die u nodig heeft als het spannend wordt. Wij hebben die ervaring. Al bijna 50 jaar om precies te zijn. Geloof ons, daar kan geen website of social network tegenop.

Door jarenlange ervaring met de verkoop van woningen in Rotterdam en omgeving, weten wij wat kopers beweegt. Naast ons lokale en regionale netwerk bieden wij als Qualis makelaar een exclusief landelijk netwerk. Zo behartigen wij uw belang maximaal.

Opdrachtgevers die hun woning bij voorkeur onder de radar verkopen zijn bij Baljon aan het juiste adres. Sub Rosa is onze noemer voor de verkoop van woningen vanuit stilte. Lees erover en bekijk voorbeelden van 'stille verkoop' op de Sub Rosa pagina.

Wat kunt u van ons verwachten?

Kennis maken

Bent u van plan uw huis te verkopen? Dan komen wij graag langs om uw woning zorgvuldig te bekijken en om uw wensen te inventariseren. Uiteraard vertellen wij u ook over ons kantoor en wat u van ons kunt verwachten. Deze afspraak is geheel vrijblijvend.

Marktanalyse en waardebepaling

Na het kennismakingsgesprek stellen wij een verkoopvoorstel voor u op. In dit voorstel worden de waarde en de vraagprijs geadviseerd op basis van onder andere de locatie, het aantal m² woonoppervlakte, het afwerkingsniveau, de courantheid en de marktomstandigheden. De waarde wordt mede onderbouwd door recente verkooptransacties van vergelijkbare woningen in de buurt. Ook het huidige aanbod op de markt wordt geanalyseerd. Al deze informatie verwerken we in het verkoopvoorstel welke u daarna per mail ontvangt.

Uw persoonlijke verkoopplan

Of het nu gaat om een urban apartment of een vrijstaande villa aan de plassen, ieder verkoopplan is verschillend. Wij zien het als onze taak om iedere keer de juiste meerwaarde te belichten. Dan is de optimale toegevoegde waarde hiervan het resultaat. Uw huis verdient alle aandacht. Daarom verzorgen wij een mix van verschillende media. Deze nemen we graag samen met u door om zo tot het beste plan te komen.

De bezichtigingen

Vanzelfsprekend begeleidt en coördineert de makelaar de bezichtigingen. De makelaar neemt direct na de bezichtiging telefonisch contact met u op om verslag uit te brengen.

De onderhandelingen

De expertise van onze makelaars zorgt in de onderhandelingsfase voor rust en vertrouwen. Met zorgvuldig advies en een open houding komen we altijd tot een optimale overeenkomst.

De koopovereenkomst

Nadat de onderhandelingen succesvol zijn afgerond, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden alle gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Het is in ieders belang dat deze akte zorgvuldig wordt doorgelezen. Bij onduidelijkheden kunt u altijd onze makelaar raadplegen. Na ondertekening is de koopovereenkomst van uw woning gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte. Vanaf dit moment heeft de koper nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin alsnog van de koop kan worden afgezien.

De notaris

Alle documenten en relevante stukken gaan samen met een kopie van uw identiteitsbewijs naar de notaris. Uiteraard gaat dit conform de regels van het AVG. Een aantal dagen voor de oplevering krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening. Ook hier geldt dat u alle documenten zorgvuldig dient door te lezen. Er wordt een afspraak gemaakt met de notaris voor het tekenen van de akte van levering op de datum van eigendomsoverdracht. Voor de overdracht vindt de inspectie plaats. Nadat u de documenten bij de notaris heeft getekend, bent u officieel geen eigenaar meer van de woning. Gefeliciteerd, uw woning is verkocht!

Aankoop

Het kopen van een woning is een emotionele beslissing. Uw hart wint het van uw hoofd.

Maar ook dromen hebben begeleiding nodig. Wij zekeren uw belang zodat u zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe huis. Laat ons maar nadenken over zaken als marktwaarde, juridische en bouwkundige aspecten. En laat ons maar uitzoeken welke notaris en financiële tussenpersonen u het best van dienst kunnen zijn. Laat ons maar kritisch zijn als het kan. En hard als het moet. Met ons netwerk en onze ervaring nemen wij uw zorgen uit handen. Van A tot Z.

Verhuur

Rotterdam is trending. En ook steeds meer multinationals ontdekken de Maasstad.

Baljon heeft veel ervaring in het verhuren van gestoffeerde en gemeubileerde woningen voor de expatriate markt. We staan in goed contact met multinationals, ambassades, consulaten en relocators. Hierdoor kunnen wij zowel verhuurders als huurders uitstekend van dienst zijn.

Qualis

Een label met klasse voor de exclusieve woningmarkt.

Om u in de exclusieve woningmarkt zo optimaal mogelijk van dienst zijn, zijn wij lid van Qualis: een label met klasse. Toegekend aan een selecte groep NVM-Makelaars in Nederland. Makelaars die hun sporen hebben verdiend in de bemiddeling van woningen in het hogere en topsegment.

Een exclusief huis vergt een exclusieve aanpak. Waarbij bijvoorbeeld discretie of een selectieve benadering van partijen vereist is. Baljon is al sinds 1972 ook de makelaar van exclusieve huizen en bijzondere objecten.

De Qualis makelaars maken gebruik van een gezamenlijke en actieve marketing. Door deze krachtenbundeling maakt u als onze opdrachtgever gebruik van het uitgebreide en zelfs internationale netwerk van Qualis. Aan het Qualis-label herkent u onze ruime ervaring in dit zo specifieke segment. Baljon geeft kwaliteit de ruimte die het verdient.

Nationale Monumenten Organisatie

Een exclusief portaal voor de liefhebber van erfgoed.

Om u in de monumentensector zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn, zijn wij aangesloten bij de Nationale Monumenten Organisatie: een exclusief portaal voor de liefhebber van erfgoed.
Daarmee zijn wij de officiële monumentenmakelaar van Rotterdam.

De aankoop of verkoop van een monumentaal pand, vraagt om meer en specifiekere vakkennis. Wij hebben die kennis. Laat ons maar nadenken over zaken als fiscaliteiten, subsidies voor onderhoud en de financieringsmogelijkheden.

Het Nationale Monumenten Portaal wordt gedragen door zestien grote monumentenorganisaties in Nederland en heeft naast het bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg eveneens de doelstelling om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Woont u zelf in een historisch object? En bent u van plan om het te verkopen? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om uw woning op waarde te schatten.

Nieuwbouw

Van de eerste steen tot de laatste tegel. Een nieuwbouwwoning aankopen betekent keuzes maken.

De sleutel tot succes? Samenwerking. Tussen de koper en makelaar, de projectontwikkelaar en de aannemer. U staat er niet alleen voor. Wij kunnen u uitstekend begeleiden bij het aankopen van een nieuwbouwwoning. We denken met u mee. We kijken met u mee. En met onze schat aan ervaring zorgen we dat u de juiste keuzes maakt.

Taxaties

Taxeren. Het moet snel en goedkoop. Maar taxeren in de huidige markt is belangrijker dan ooit.

Marktkennis is een kunst en taxeren lang niet altijd een exacte wetenschap. Bij Baljon kunt u terecht voor reguliere maar ook voor gevalideerde taxaties. Wij hebben niet alleen een getraind oog. We hebben alles al een keer gezien. Natuurlijk kunt u rekenen op een snelle afhandeling. Maar bovenal op een correcte en realistische waardering van uw woning.

Beleggingen

Beleggen in onroerend goed kan aantrekkelijk zijn. Maar dan wel in de juiste ‘stenen’.

De markt voor vastgoedbeleggingen is onoverzichtelijk. En niet transparant. Wij zorgen voor overzicht. We komen met duidelijke kansen. En we helpen u graag met het samenstellen van een degelijke vastgoedportefeuille. Of de verkoop daarvan natuurlijk.

Maak een afspraak
010 422 3000 Terug naar boven
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!